Min häst är snabbare som vinden...

... Ja, eller han själv tror det. Hela söndagen var det full fart! På dagen så var jag hemma hos Sara och umgicks med henne och Anna. Det var tänkt att vi skulle rida långtur med deras hästar men efter en bit på vägen så fastnar Saras häst i en rulle med el-tråd som någon lagt vid grus vägen. Det var ett riktigt mardröms scenario! Saras häst som redan är rädd om sina backben kastade sig bakåt sparkade bakut och gjorde allt för att komma i från den hemska tråden som fastnat runt hennes backben. Det slutade med att han kastade av Sara och springer i väg. Då lossnar äntligen tråden. Sara fick en rejäl smäll på benet men hennes ponny var oskadd. Det som kunde slutat i katastrof slutade med ett rejält blåmärke. Ira kunde ha slitit sönder sig själv eller trampat på Sara.. Usch jag vågar knappt tänka på det! Sara måste ha en änglavakt någonstans.

Senare på kvällen så åkte min familj till Farmor och farfar för att fika och därifrån cyklade jag till stallet. Jag hade inte planerat att rida men valde att göra det i alla fall. Det blev turen under motorvägen. Jag kände lite modig och testade en galopp på en stig och Fakiren galopperade lugnt och kontrollerat. Längre fram gjorde jag en till fattning och jisses vad Fakiren blev glad! Han dundrade på och slog med huvudet som han gör när han blir taggad! Till slut lyckades jag lugna ner honom och fick honom till lugn trav i stället. Haha, jag är glad över att han är lugn när man galopperar på banan i alla fall ;) På vägen hem så ville han springa ännu mer men då fick det faktiskt räcka! Söta duktiga lilla häst!! <33

Eurovision 2010

Varje år så har "Eurvision song contest" bara blivit sämre och sämre enligt mig, dåliga låtar som låter likadant allihopa, och varje år vill man sluta titta på det men hamnar ändå framför soffan på något sätt. I år spenderades kvällen med Elise och hennes familj. Och jag måste säga att så bra som programmet var i kväll har det aldrig varit förut!
Alla bidrag, performance, var unika och fast en del var bättre eller sämre så alla bidrag bra på sitt sätt, men några var väldigt pinsamma... Paus underhållningen och temat för i år var också super bra!

Rätt låt vann absolut. Mina tre favoriter var bidragen från Tyskland, Belgien och Turkiet. De var annourlunda och artisterna gick verkligen in för att göra sitt allra bästa och hade kul! Jag och Elise satt och skratta och log under hela programmet. Lena verkar vara en super cool tjej med en speciell röst och stil. Jag gillade starkt hennes dialekt när hon sjöng på engelska! Jag trodde att programmet skulle vara jätte tråkigt att titta när Sverige inte var med i finalen men det var minst lika underhållande för det! Hoppas att det fortsätter i samma spår!


Bloggtävling

http://bornlate.blogg.se/2010/may/tavling-i-samarbete-med-hooks-hastsport.html

Lördag

I morse blev det ett litet ridpass på grannes ridbana. Nilla agerade instruktör och hon var jätte duktig! Det var jätte kul att få träna för henne. Detta var första gången men jag hoppas att det blir fler gånger. Nillas kommentarer var bland annat att få Fakiren mjuk och börja jobba lite mer. Att han är lite stum när det gäller att svara på vissa hjälper och att skänklar inte ligger där de ska. Det blir helt enkelt mycket dressyr i skogen och på vägen i fortsättningen. Nästa gång vi ses så kom vi överens om att testa en högergalopp. Jag har aldrig lyckats få en högergalopp
och när jag försökt så har han sprungit i väg och jag har blivit skrämd så jag har fastnat i en galopp. Dumt. Jag tackar Nilla ännu en gång för att det blev ett ROLIGT ridpass!


Senare framåt lunch så var jag duktig och städade mitt rum. Jag snart ringa till Ann-Sofie om Panter och be henne komma ut och titta på hur han mår. Och så ska jag cykla en snabbis till Fanny och prata med henne. Sen ska jag cykla till Elise. Vi ska ha tjej-kväll hemma hos henne med god mat och kolla på melodifestivalen.



Jag kommer nog aldrig att förstå...

... hur lyckligt lottad jag egentligen är.
Att ha möjligheten att lära känna ett så stort och mäktigt djur.
Att han tillåter mig att röra vid honom.
Att han låter sig ridas av mig.
Att han bär mig över stock och sten.


Trots många konflikter, tårar, rädslor och jobbiga tider har han alltid stått vid min sida och stannat där.
Låtit mig gråta ur all sorg och känslor i hans man.
Låtit mig mig klaga och gnälla, tjata och prata.
Ja, jag tror att han lyssnar även om han inte förstår. 

Men jag tror att han förstår att jag behöver honom.
Ja, jag tror jag är en lyckligt lottad hästmänniska.



21 orsaker att dejta en hästtjej.

21 orsaker att dejta en hästtjej.

1) Vi har fyra hastigheter och kan många olika positioner
2) Vi har på oss tighta byxor
3) Vi gillar att bli smutsiga
4) Vi vet hur man rider rejält
5) Vi gör alltid vårt bästa i ridningen
6) Vi älskar att ha kontrollen
7) Vi kan rida i timmar
8) Vi vet hur vi ska behandla stora saker
9) Vi kommer av och på lätt
10) Vi är alltid redo
11) Vi gillar det hårt
12) Vi har ben och ryggmuskler som hjälper oss att klara alla olika positioner
13) Vi gillar att använda piskor
14) Särade ben är våran naturliga position
15) Vi bryr oss inte om vi blir kastade vilt omkring
16) Rutinerade ryttare kan göra det 3 dagar i sträck
17) Vi kan rida stående eller sittande
18) Vi använder ett läderplagg varje ridpass
19) Vi tycker att de snabba & uthålliga är de roligaste att rida
20) Vi är vana vid att ha hårda saker mellan benen
21) Om vi ramlar av hoppar vi upp igen och kör på, hårdare än någonsin!
Jag tycker att denna är sååå klockren ;)

Att komma i håg ett dressyr program?

Det här med att komma i håg dressyr program gör mig helt luddig i huvudet. I sommar så ska jag rida en liten LD 4 super lätt program egentligen och nu i dag fick jag för mig att titta på hur det ser ut och jag inser att detta kommer ta lång tid för mig att lära mig. Antagligen borde det inte vara mycket svårare än att lära sig engelska glosor eller vad som helst men jag är faktiskt riktigt kass på att komma i håg program!

Hur gör ni för att minnas?

Ny mini-dator?

Yay! I morgon ska jag och mamma åka och kolla på en söt mini lap top åt mig! Jag kommer att få betala datorn själv av min lön som jag får när jag sommarjobbar. Jag är verkligen super taggad på en liten minidata! Datorn som jag har nu kommer jag antagligen att använda som lagringsplats för foton, filmer och musik. Hoppas bara att köpet nu blir av!
data
Jag vill helst ha en data av HP men det får vi se i morrn! ^^

Var med och tävla!

Klicka här!

Lång söndag

Äntligen så har ägarna till Herkules kollat hans hälta och de tycker att Fanny kan börja skritta lite försiktigt på honom någon vecka. De tyckte också att han blivit bra väldigt fort och därför ska vi ta det så lugnt som möjligt nu i början. Jag har kommit på ett nytt smeknamn till Herkules! Istället för att säga Herkan så får han nu heta Panter!
Jag kommer inte att åka till stallet förren på torsdag igen eftersom det här är min sista "riktiga skolvecka", jag går i musik estet klass men är inte musik estet och nu lagom till skolavslutning så försvinner drygt 55% av klassen för att de ska träna till skolavslutningen redan näst nästa vecka! Så denna vecka, och lite till nästa, så har vi:


- Kurs prov, Fysik A
- Jag har en redovisning i svenska jag troligtvis ska göra i morrn
- Ett muntligt prov i engelska
- En "bookreport"
- Praktiskt prov Kemi A
- Ett Engelska prov
- En uppgift i datakunskap


Oj, vad mycket det blev när man skrev upp det så där jag hoppas att jag inte missade något! Jag hoppas att jag hinner med allt den här veckan, förutom engelska provet som är på torsdag nästa vecka. Vår engelska lärare, och alla andra lärare dessutom, vill döda oss! Jag hoppas verkligen att jag fixar ett starkt G på Fysik provet så kanske jag får behålla mitt VG i kursen!
Jag tror verkligen att Fanny har saknat att rida "Pantern" :)

Nu börjar livet att gå i samma spår!

Underbar sommar dag! I morse så tvingade mamma med mig till Via skogen för att springa ett 2,5km varv. Den idioten väckte mig halv 7 och vi var på plats vid 7. När vi kom hem så somnade jag en stund för att sedan åka till stallet.
Jag har inte varit i stallet på en halv vecka och jag får lite dåligt samvete när jag tänker på det men Fakiren fick förtjänade verkligen en vecka med att bara lata sig och äta av sommargräset!

Jag bestämde mig för att ta en liten skritt tur blad bostadsområdet i Åbytorp. Förra veckan var Fakiren trött hängig och inte alls glad. Men i dag var det en helt annan häst att sitta på. Han hade öronen framåt, gick på framåt och slängde med huvudet som han alltid gör när han är glad! När vi kom till den lilla grus-vägen som han vet att han får springa på så försökte han verkligen han att springa på. Jag skrattade. En sån rolig tur var det länge sen jag var ute på! Tack Fakiren för att du gjorde min dag!


Nu på kvällen hade vi gäster hemma och jag har försökt ringa en kompis som fyller år i dag. Annas super busiga Crazze fyller också år i dag! Grattis till honom!
I morgon måste jag verkligen träna fakiren på hans skritt igen innan han kommer att glömma bort att jag lärt honom det och nu ska jag gå och lägga mig tidigt! God natt!

Borta bra men hemma bäst!

Klassresan till Bodaborg i Karlstad får betyget överförväntan! Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så kul som det faktiskt blev! Mitt lag lyckades skrapa ihop till 11 stämplar vi hade riktigt dåligt tålamod i början men dan därpå så gick det bättre. Mycket skratt och sång bjöds det på. Detta är något jag gärna vill göra om! Nu är jag alldeles mör i hela kroppen. Full med blåmärken och skrap och träningsverk men det var det värt!

boda
Haha, min t-shirt äger ^^

Varför så långt till julafton?

Varför är det så långt till julafton? Eller varför är inte studie bidraget några hundra lappar högre? Jag har verklien en mega lång lista med prylar som jag skulle vilja ha! Kläder, hästprylar, teknik och ja massor! Här är de foto prylar som jag längtar efter att äga i alla fall!

dffg
  • Close up filter +10 och +4, jag älskar att ta macrobilder! Dessa filter fanns billigt på http://www.tvspelsweb.se så jag ska fjäska lite för mamma och se om jag lyckas få min vilja igenom!
  • Soft focus filter, jag vill utveckla mig mer inom porträtt fotografering och istället för att ödsla tid att restuchera ansikten i photoshop för att få den här dockliknande effekten på huden så kan man använda detta filter.
  • En ny kamera väska! Väskan jag har nu är av ryggsäcks modell. Den är stöt säker och är i bra material men ganska klumpig när man ska ta fram och lägga ner kameran hela tiden. Jag skulle vilja ha en med axelband i stället men den ska vara i lika bra material som min gamla!
  • Refelxskräm är något jag skulle vilja prova. De som äger och använder sån rekommenderar de verkligen. De är inte så förskräckligt dyra och ska tydligen ge bra ljus vid ex. porträtt fotografering. Köp den åt mig, tack!
Hoppas att jag får råd med några av dessa prylar när jag har sommarjobbat. Jag får inte så mycket i lön eftersom jag bara ska på ferie praktik i hem kommunen.

Vårruset 2010

Fi fan vad jobbigt det var! Utan varken träning, bra kost eller någon grundkondition så lyckades mamma tvinga med mig på detta påhitt. Jag trodde först att det skulle vara en litet lopp med inte alls många deltagare men när vi kom fram så visade sig att det var cirka 10.000 anmälda! Vårruset är 5km långt och bara för tjejer, som tur var.

Under loppet så hade jag håll, huvudvärk och hade det jobbigt att andas och så var det folk som absolut skulle ha med sina hundar och barnvagnar som kom i vägen hela tiden. Jag missade dessutom de två första vatten pauserna. Lagom smart... Jag lyckades komma i mål på ganska hyfsat bra tid med tanke på hur tränad jag är. Och det var faktiskt riktigt kul! Efteråt fick man pris och en fikakorg. Detta är något jag tänker fortsätta med men nästa ska jag nog dra med ett gäng kompisar istället för mammas jobbväninnor. Och nästa gång ska jag se till att vara tränad!
lapp

Bloggtorka

Bloggen har drabbas av blogg torka. Det känns inte som att jag har så mycket att skriva.
I morse så hade vi kurs prov i Matte B. Skrivtiden var fyra timmar och tro det eller ej men jag var skit stressad hela provet och när jag väl lämnade in det så var jag fortfarande inte klar. Jag hoppas verkligen att det blev G! Senare så hade vi för lång Fysik lektion. Vi har bara kurs provet i fysik och ett prov i Engelska kvar nu och så har vi lite läxor som ska lämnas in sen är det klart! Sommar, here I come!

Strax ska jag dra i väg till stallet och gå en sväng med Fakiren. Hoppas att han kommer uppskatta det. Om Herkules fortfarande är sjuk får jag se när vi kommer fram. Vi är fortfarande oense om vad som kan ha orsakat hans hälta som kom och försvann under tre dagar. Vi trodde först att det var fång som orsakade hältan men det var bara ett ben han verkade ha ont i. Sen så funderade vi på hovböld eller en vrickning.
  • I torsdags så såg man att han hade verkligen ont men han kunde på gå och springa på benet.
  • I fredags så var han lite men inte mycket bättre.
  • I Lördags hade svullnaden gått ner men har gick fortfarande lite orent.
  • I söndags så sprang han och fakiren som idioter upp och ner i hagen. Han hade ingen svullnad och verkade inte ha ont.
Har han fortfarande ont på Fredag så ska ägaren ringa vet.
fgh
Vitsippa, oredigerad.

Regn, regn, regn...

Nu har det regnat konstant hela dagen i Kumla. I morse så följde jag med Farmor, farfar och Lukas till markén. Det var lite små mysigt att gå med dom, fast ändå ganska tråkigt. Det som finns är godis och skräp. Men godis kanske skulle klassas som skräp det med? ;) Sen så åkte vi hem till dom och åt god mat och farfar hjälpte mig att fixa ny kedja till cykeln! Sen så åkte jag snabbt till stallet för att fixa lite och så cyklade jag hem igen. Lagom intressant va? Haha! 

Kan det aldrig sluta att regna snart? I morrn tänkte jag och Fanny fortsätta att städa och gör i ordning lite i stallet. Hästarna har ju fortfarande vila :)

Sk8er boy

asdasdasd

Så typiskt...

I morse så ringde Fanny till mig och säger att Herkules är halt... Det känns ju så där lagom roligt nu när hon verkligen börjat rida honom ordentligt och kommit i gång med träningen. När vi kom ut så haltar han ganska tydligt i både skritt och trav. Han var svullen vid kotan och hade puls. Antagligen snubblat eller vrickat sig i hagen. Så nu ska han få en veckas vila och blir det inte bättre så ska vet. komma och titta på honom.
Så i dag blev det pyssel dag. Fanny borstade och pysslade om hästarna i stallet. Anna var med och hon umgicks med Fakiren (:

Fakiren var hängig i söndags och i onsdags fast i dag verkade han pigg och nyfiken igen? Jag funderar på att låta honom vila någon vecka nu när Herkules ändå är sjuk och bara ta promenader och skritturer. Jag tror att han skulle må ganska bra av det! :) Hoppas att Herkules mår bättre snart och att Fakiren återhämtar sig!

Fakiren chillar
foto. Anna Faye, Fakiren smakar sommar gräset!

stallfri måndag

"Stallfri" kanske blev lite fel rubrik? det låter precis som att jag inte vill vara där xD

I alla fall, I dag så skulle våran klass egentligen ha kompledigt eftersom vi var på skolan öppethus en lördag men vi la in en "extra" matte lektion eftersom vi snart ska ha kursprov i matte så de som ville och kände att de behövde fick åka dit. Och så hade vi en introduktion om sociologi på samhällskunskapen. Efter skolan så åkte jag och Anna till Marieberg eftersom jag skulle köpa nya skor. Det blev ett par vita och ett par svarta, en skinnplånbok och en grimma till Fakiren. Jag köpte också lite nitar på Panduro så nu ska de blingas grejor!

skor
nitar

Lugn söndag.

I morse så gick jag till stallet en stund. Jag och Fanny pysslade om hästarna och gick ut med dem i solen en stund. Fakiren verkade lite trött och slö i början men blev piggare mot slutet. Han ska få vila i två dar nu så han får äta det nya sommargräset och dessutom så kan jag koncentrera mig på kursprovet i Kemi. Jag vill verkligen satsa ordentligt på de här sista veckorna på skolan! 

Tränings schema för vecka 19:
Måndag: Fakiren, vila.
Tisdag: Vila.
Onsdag: Ridtur med skritt och lite trav.
Torsdag: Dressyrpass, träna halter och igångsättningar.
Fredag: Uteritt.
Lördag: Markarbete, bommar.
Söndag: Lugn uteritt.

Nej, de spökar inte på min blogg...

... Jag försöker att bygga om. Det går som det går. Texten försvinner lite här och där. Jag och koderna kommer inte riktigt överens. Jag har en ganska bra bild i huvudet över hur det kommer att se ut och jag hoppas att jag lyckas få igenom det! Hoppas att jag blir klar innan helgen är slut! :)

Lördagsträning

Lördag innebär lördags hoppning! Fanny och jag har kommit överens om att på lördagar så hopp tränar hon  Herkules. Även denna lördag så var Anna med och instruera Fanny. Det gick super bra! Detta är Fannys andra hoppträning någonsin på Herkules och de är verkligen super duktiga! Herkules galopp har dessutom blivit mycket bättre.
Jag kände mig också ganska hopp sugen denna dag och tog några små skutt jag med. Fakiren blev väldigt taggad när han fattade att han också skulle få hoppa. Men det blev bara några små skutt eftersom Fakiren helst inte ska hoppas allst. Jag upplever att Fakiren blivit lite slö, lite loj typ. Funderar på om det kan vara det nya fodret. Förut har han fått äta pellets och de senaste veckorna havre fri müsli och nu bara betfor. Får se om han är lite piggare i morrn när vi ska rida ut.

foh
sdff
+ bonus bild :)
Alla foton har Anna Faye tagigt, withcrazyhorse.blogg.se)

Ny Singel?

Jag kan inte tro det... Muse gjorde en till singel! <3
Äntligen en anledning till att längta tills en måndag!

Slarvig update igen

Kort upptadering igen. Ska komma i gång och skriva bättre när det värsta skolarbetet är över.


Ja, i veckan så tömkördes Fakiren på måndagen och Herkules och Fanny fick ett lätt dressyr pass. I Tisdags fick båda hästarna stå eftersom jag behövde plugga och Fanny skulle till Karslund. I går, onsdag, så red ja med Natta. Hon var sugen på att rida Herkules och det förstår jag. Hon hoppa lite hinder på banan och jag red lite dressyr. Fick låna en super skön dressyr sadel av henne. Jag blev riktigt sugen på att skaffa en ny sadel...
I dag, torsdag, red jag Natta och Fanny ut. Det gick bra och när vi galopperade så var det i 120km/h. Ja,eller det kändes som det (:


Nu ska jag sätta mig ner och plugga lite Kemi, Matte och förbereda mitt svenska förerag och senare ska jag kolla "Vampire diares" om jag orkar. Ciao.

Snabb update.

Oj, jag skäms lite... Jag har inte skrivit något inlägg sen i onsdags när Lukas fyllde år.

Torsdag:
I torsdags så öppnade ju HÖÖKS i Örebro. Lycka på det! Jag och Anna togs dit med buss och shoppade loss. Det var äckligt mycket folk och vi träffade flera trevliga kändisar när vi var där. Jag lyckades handla upp nästan hela studie bidraget. Jag köpte ett schabrak, stigbygel-plattor, sadeltvål + låda, chaps, och nya ridhandskar. Det fanns fler grejor jag skulle vilja lägga vantarna på men det får vänta. Fastän jag svettades som en gris inne i affären, för att det var så mycket folk, så hade jag en riktigt mysig kväll! :)

Fredag:
På valborg så gick jag och Räkan runt med Jwanna i Kumla. Vi träffade några människor vi inte träffat på ett tag och efter att de tänt brasan så gick jag och Räkan för att köpa pizza. Sen så satt vi i nästan två timmar och snackade hemma hos henne. Anna hade rätt. Inget slår valborg 2009...

Lördag:
Fanny fick sin första hopplektion på Herkules. Anna var snäll och hjälpte henne. Det gick super bra för dom. Jag var ganska okoncentrerad men försökte att träna balans så gott som det gick och det gick väll så där. Hoppas det går bättre nästa gång! Anna var verkligen jätteduktig med att hjälpa Fanny!

I dag, Söndag:
Jag och Fanny bestämde oss för att gå ner mot Hagaby/sickelsta området för att klättra med hästarna. Men Herkules var inte så sugen på det. Så fort vi kom till ett vägskäl började han krångla och skulle vända. Men efter ganska mycket tjat på Herkules så kom han på att det kanske är bäst att följa med. Resten av ridturen var jätte mysig och på slutet så tog jag en liten galopp på Fakiren och jag är så nöjd!  Han sprang inte i från mig och drog inte i väg i fullfart som han gjort de senaste gångerna. Super nöjd!

Den här veckan blir det nog inte så mycket ridning för min del. Skolarbete och högar med läxor ligger på mitt skrivbord som jag verkligen måste bli klar med. Gud vad jag längtar till sommarlovet! btw. Det kommer snart att dyka upp en ny bloggdesign!

RSS 2.0