Stockholm, skansen 1

Skansen :)

Slutet

Jag såg nyss den officiella trailern för Harry Potter och dödsrelikerna (Tidigare hade jag bara sett teaser trailern)! OMGOMG! Jag håll nästan på att smälla av! Jag tror att filmen kan bli hur bra som helst! Ja, jag är en trogen "nörd" som folk säkert skulle tycka och jag tycker att det känns en smula konstigt att det bara är en film kvar... Jag har riktigt stora förväntningar och kan knappast vänta tills premiären av del 1! :)

Off topic. Den nya designen har fått en mall och en skiss så nu ska jag "bara" lappa i hop allt ;)

working in progress

Jag sitter och skissar på en ny blogg design. Den kommer troligtvis någon gång i slutet av nästa vecka.
Jag har tänkt mig mycket pastellfärger, sommrig helt enkelt!
Än så långe får ni den här låten att lyssna på.
Löjligt glad låt :)

Allstar Weekend - Dance Forever


Hemma!

Hemma från Stockholm med Anna, farmor och farfar. Eller vi kom egentligen hem i går kväll men jag skriver ett snabbt inlägg nu! Bilder kommer i morgon! :)

Hej Hej Sommar!

Först ska jag, som tusen andra bloggar, be om ursäkt för dålig uppdatering. Men Jag har haft fullt upp på sommarjobbet (jobbar på dagis/förskola) och det har varit så sjukt fint väder att jag inte haft lust att sitta vid datorn när man kan vara utomhus i solen! Men jag skulle behöva en dag med regn så jag kan redigera lite bilder...

Hursomhelst så har jag varit förkyld och hostig i en veckas tid nu men blir långsamt bättre. Jag är hästvakt eftersom Anneli har åkt på husvagns-semester. Fakiren har blivit halvgalen av någon dum anledning men kul att han är glad och uppskattar livet. I måndags så provade jag det nya bettet på Fakiren. Förut har han haft ett tjockt två delat tränsbett men nu så testade jag ett tredeleat lite smalare bett och han verkade gilla det. Jag tror att det ligger bättre i munnen på honom än det gamla. 

I morgon så ska jag Anna och Farmor och Farfar åka till Stockholm. Gå på Skansen och äta glass. Vad ska ni andra göra på midsommar? :)


GLAD SOMMAR! :)

Saker ni inte visste om Fakiren!?

I brist på något att blogga om så tänkte jag ge er lite "Fun-Fakiren-Facts" xD

  1. Som hingst var Fakiren väldigt ilsken och lyfte upp sin tränare i axeln en gång när han inte fick som han ville!
  2. Fakiren har inga varmblods avkommor men har en gång betäckt ett fjordsto men tyvärr så kastade stoet fölet.
  3. Fakiren är en riktig fegis! Han han gå förbi stora timmer bilar och långtradare men i bland kan en ojämnhet på ridbanan störa honom.
  4. Fakiren har tävlat monté med sin nuvarande ägare.
  5. Fakiren kom i gräl med ett nordis sto en gång och blev sparkad i arslet så hårt att han har kvar ett ärr där.
  6. Fakirens travar karriär slutade när han helt plötsligt började stanna på upploppen.
  7. Fakiren kan tricken puss, vacker hov och nästan buga.
  8. När jag har på mig en rödtröja/jacka så vill inte Fakiren bli fångad av mig i hagen.
  9. Fakiren är riktigt kräsen. Om hans mat inte blandas med betfor så blänger han på en mycket skeptiskt.
  10. Fakiren älskar ponnysar och valacker men ston blir han lätt osams med.

Hästmassage?

En tjej på mammas jobb berättade att hon jobbar som hästmassör och jobbar med fysioterapi, massage och akupunktur för hästar. Mamma berättade det för mig och jag har kikat lite på tjejens hemsida och blev lite intresserad av att kanske ta ut henne  så hon får träffa Fakiren och hans gamla stela kropp. Det jag hade tänkt mig då är bara en "friskvårds behandling" då hon går igenom hästen, masserar, och tittar på hur den rör sig och ger sedan råd för behandling i förebyggande syfte. Tjejen verkar riktigt duktig och seriös så jag ska prata lite med mamma och se om Fakiren kan få lite massage! Jag menar, vem förtjänar det inte mer än han?


Någon som har någon erfarenhet av liknade behandling av hästar? Hur fungerade det? Gillade hästen det? :)

Dagens träningspass!

Blev ett pass inspirerat från Jenny Stöa ;)
Det blev nämligen en liten styrketräningspass som bestod av klättring. Precis intill stallet ligger det en backe där massa små barn brukar åka pulka. Jag har alltid trott att man inte får rida där men vår granne sa att hon brukar klättra med sina ponnysar där så då vågade jag bege mig dit. Jag tror att Fakiren tyckte att det var ganska kul att klättra upp för backen men när han skulle ner fick han verkligen tänka på vart han skulle sätta sina fötter.

På söndag blir det kanske Nilla träning igen om farfar kan köra mig så vi kan träna på en större ridbana. Den som grannen har är lite för liten för att träna galoppfattningar med Fakiren på. Jag hoppas verkliegn att vi kan komma i väg! I morgon blir det antagligen lite mjukgörande övningar på den lilla ridbanan eller vägdressyr.

Lite shopping!

I går var jag och Anna en stund på Marieberg-gallerian. Jag Handlade för drygt 1300kr på bara några timmar. Vi hade det jätte trevligt och jag hittade för en gångs skull några snygga och bra kläder! Och så köpte jag galway tränset från HÖÖKS men i "cob" storlek eftersom "full" var slut. Jag provade det i går och det fungerade om man spände ut alla hålen till största storleken! Jag köpte ett sadelöverdrag och en hängare till stallet.
  • Galway träns - HÖÖKS
  • Hängare till stallet - HÖÖKS
  • Sadelöverdrag - HÖÖKS
  • Påse/väska med cupcakes motiv från Lagehaus
  • Vitt linne - Gina tricot
  • Blommig klänning - wear it
  • Polkagris tröja - wear it
  • Mjukis shorts - bik bok
  • Jeansjacka - cubus
  • Rosa shorts - bik bok
  • Svarta "cykelbyxor" från bik bok

Jag har inte bestämt mig om jag ska behålla galway tränset. Jag ska i alla fall se om jag kan få några bilder på det. Det är verkligen ett skitsnyggt träns! :)

If I only could make a deal with god



If I only could make a deal with god...

Sommar dag ♥

I dag har jag gjort det som sommaren bjuder på. Solat, badat ätit glass och umgås med Fakiren


Lukas i solen ^^

Någon som vill shoppa på HÖÖKS?

Det är i alla fall jag. Jag funderar på att köpa ännu ett träns, att ha vid träning och uteritt fast att det ändå är snyggt! Såg på en annan blogg att det avr 50% rabbat på utvalda saker ur deras sortiment och såg detta träns som är riktigt snyggt! Fast i vart :) Anna berättade att Nilla och hon hade hittat ett tredelat bett hemma  hos dem som Fakiren ska få prova. Det ska bli spännande att se hur han fungerade på det bettet :)


Bildlänk från hööks

Första gången högergalopp!

I dag var det dags för Nilla träning igen! Vi tänkte och gick först till den större ridbanan men fick byta till amandas sand bana eftersom hästarna vid den banan var värsta glada och sprang runt som idioter.
Själva träningen gick jätte bra. Det är verkligen kul att träna för Nilla för att hon tror på mig och fakiren. Annars har det bara kännts som att jag varot med på träningar "bara för att". Efter bara två träningar för Nilla är Fakiren mycket smidigare, lugnare och starkare. Och dessutom så lyckades vi få en högergalopp på honom. Jag har försökt få honom att göra det förut men har inte vetat hur jag ska göra och jag är rädd att Fakiren ska bli så glad att han snubblar omkull men i dag så gick det! det blev ju ingen galopp direkt men nästan :) Min läxa till nästa träning är:


  • Fortsätta att jobba med väg/utomhus dressyr
  • Galopp fattningar utomhus
  • Testa ett annat bett
  • Fortsätta bygga konditionen
  • Jobba på mitt självförtroende


Jag är verkliegn hel nöjd och har ingen anning om hur ska kunna tacka Nilla, Anna och Sara. Ni är verkligen underbara som hjälper mig och Fakiren! :)

Fredags hoppning.

Jag måste bara skriva tack Gisco för i dag! Jag har på senast tiden blivit lite höjdrädd i hoppningen men i dag så växte självförtroendet! Gisco som jag annars tycker är en väldigt seg och väldigt omotiverad häst var helt ärlig och super fin i dag. Vi hoppade en liten serie med två kryss och en oxer som växte. I slutet av lektionen så låg oxern på drygt 1.05m. Om jag visste att det var så högt hade jag aldrig hoppat... Snacka om självförtroende jag fick efter det! Hoppen var ganska bra men sitsen kan man ju ta lite senare, men jag och hästen kom oskadda över. Och Gisco verkade inte ett dugg bekymrad om hinder höjden utan bara om han skulle få gå ner i stallet och äta sin kvällsmat.
I morgon bitti så ska jag med Anna och heja på henne och Crazze. De skulle tävla i Dylta tror jag att det hette. De går säkert jätte bra för dom! Enda hacken med att följa med är att jag måste gå upp halv åtta men det står jag ut med!

Alla är vi nybörjare...

Jag tycker att denna video är så otroligt söt ^^



Pantern kryar på sig.

I Tisdags så fick ägaren till Panter medicin utskrivet. Så nu ska han äta den smärtstillande och antiinflammatorisk medicin två gånger per dag i fem till sex dagar och sen en gång per dag. Behandlingen ska pågå i tio dagar och  jag hoppas verkligen att han blir det bättre. Det är så hemskt att se honom må så dåligt. Han ska gå i den lilla hagen på dan och vara inne i sin box på natten. Stakars Fakiren. Han är ju van i att gå ute dygnet runt på sommaren med sin kompis. Men nu får han gå i stora hagen själv. men just nu verkar han inte vara så besvärad :)

Fakiren fick ju gå ganska hårt i måndags så i går blev det en lugn liten ridtur. Vid våran lilla galopp väg så tänkte jag ta en lugn liten galopp, men det ville inte Fakiren. Så Han sprang i väg och innan jag hann stoppa honom så låg det ett träd på vägen. Jag trodde att Fakiren tänkte hoppa eftersom han hade så hög fart men han tvär bromsade i stället. Haha, han är så söt! Sen så skrittade vi sista biten hem. I dag så fick han stå. Panter blir ju så upp stressad när Fakiren går i väg och eftersom det var hans första behandling i går så kunde Fakiren också ta det lite lugnt. Men i morrn blir det en tur barbacka! Då är det ju Sommar lov!! <33

Skola

Nu ska jag ta mig till skolan. Jag ska bara ha en idrotts lektion och ta reda på lite betyg.
Hoppas att jag fick godkänt i fysik! :)

Fakiren has comming to the town!

Älskade bus hästen och jag bestämde oss för att ta en tur hem till mig idag i skritt lite trav och typ två galoppsprång. Det är drygt 2,5km till stallet från mig så det blev ungefär en sträcka på 5km med en vatten och fika paus. Det var riktigt mysigt. Fakiren betade och trampade sönder mammas gräsmatta och sen var han tvungen att kleta ner henne med grönt gräs slem. Bra jobbat Fakiren! För övrigt var han mycket piggare, gladare och starkare än vad han var för några veckor sen när det kändes som att livglädjen hade lämnat honom. Det känns verkligen toppen att Fakiren är "back in business" igen!
Jag försökte frisera hans man som hade blivit väldigt lång men nu blev den väldigt kort i stället ;)

ghgh
Fakiren på gräsmattan <33

Helgen

Min helg blev väldigt lång men samtidigt väldigt kort. På Lördag morgon så var jag och Fanny i stallet. fakiren fick gå på en liten tur. Han var väldigt stark just i Lördags och fattade inte galoppen så lätt. Och när han väll fick galopp så dundrade han på. Det är tur att han vet att man måste stanna innan vägen tar slut. Sen fick fanny skritta hem honom det tror jag att han gillade :)


LÖRDAG: Efter det åkte jag hem till Sara vi fixade och byggde Annas ena present eftersom hon fyller 17år i dag (6 juni). Det var slitit och solbrända blev vi. Sen när Anna kom blev det kramar och grattis. Anna och Sara bestämde att vi skulle rida en kort tur i skogen. Det var riktigt mysigt. Jag red Saras Janson igen. Det är riktigt go, glad och stark fjordkille! Men på vägen så skedde en liten olycka. Ira backade in i träd när hon blev lite ivrig och skar sig på en trädgren. Så senare kom veterinären och fick sy tolv stygn. Det var inte alls roligt eftersom Sara, och vi andra med, hade sett i framemot tävlingen på Söndagen. Men huvudsaken är att Ira blir frisk igen! :)


SÖNDAG: Sista lagtävlingen hölls i Vretstorp. Där hade jag aldrig varit på tävling förut så det var lite spännande att åka dit! Men tävlingsplatsen såg nästan mer ut som en badstrand när publiken satt och solade xD Alla ryttare och hästar var super duktiga och jag tror jag fick hyfsat bra kort! Jag ska börja att fixa bilderna i morrn när jag är ledig men kommer nog inte fixa alla bilder om det är sol och fint väder ute! Vårat lag kom på fjärde plats. de var verkligen super duktiga.


håll
Håll ut! Bilder kommer i morgon!


NU:
Nu sitter jag här och lider. Solbrännan kommer att döda mig så resten av veckan tänker jag gömma mina men i långbyxor tills det röda försvunnit ;) I morgon så tror jag att jag ska rida hem en sväng. Men det får vädret avgöra. Inte för varmt eller för kallt, tack!

Fredags mys

Fredag! Nu har vi inga mer läxor eller prov att göra innan sommarlovet och på måndag är har hela skolan, förutom esteterna, kompledigt. Och hela min helg är full bokad! I morrn ska jag och Sara greja lite inför tävlingen på söndag (det är ju lag finalen!!!!) och på kvällen ska vi umgås med Anna, hon fyller ju 17år! Det ska bli riktigt mysigt! På söndag ska jag och kameran smyga runt och heja på alla duktiga ryttare. Det kommer bli jätte kul och spännande!


Just i dag har jag inte gjort något speciellt. Vi gjorde ett konditions test i skolan och jag slog min gamla tid med fem minuter! Riktigt stolt! Jag gjorde klart mina sista läxor och uppgifter och mejlade in dom för att sedan åka hem. Sen åkte jag och farmor till gallerian för att shoppa lite. Jag köpte ett par ap-snygga jeans shorts på "Wear It", synd bara att mina ben är äckligt bleka, och farmor köpte lite tröjor. Det var ganska intressant att shoppa med henne. Vi var inne i massa affärer som jag aldrig tänkt på att de finns xD
Nu på kvällen så har jag tittat på "Legend of the seeker" och "Talang" en stund och ska nu gå ut och gå en liten sväng. I morrn blir det ridtur på morgonen!
Jag borde göra något åt mitt skitiga fönster! :O


Mysig fredag! <3

Sommar

Nu är det verkligen sommar. Stekande värme och insekter som tar död på både mig och hästarna. Jag tror knappt att det är sant. Det är sommarlov nästa torsdag! I skolan har vi bara lite grejer att göra klart. Jag skulle ha gjort ett engelska prov i dag men jag var hos tandläkaren i morse och hann inte med bussen så jag missade det. Och så har vi kompledigt på måndag från skolan så antagligen kommer jag inte att hinna att göra det. Sen så ska jag skriva en kort uppsats i samhäll om en artikel och en kemi labb.

Strax så ska jag åka till stallet men först ska jag göra lite skolarbete så jag slipper göra det när jag kommer hem. Jag funderar på att ta med kameran och kanske få lite fina sommar bilder från sommarbetet :) Herkules/Panter mår fortfarande inte bra. Han har fortfarande fång känningar och hans hovar ser miss-bildade ut. Tack och lov att hovslagaren kommer i morgon! För att lillen ska få röra på sig så ska vi ut på promenad.


Bubbles...

bubbles_1

RSS 2.0