Grattis Lukas!

gdg

Skitungen blir fem år i dag. Grattis till honom!

Här ska det stå en rubrik...

En allmänt tråkig skoldag. Men vi hade ingen spanska på eftermiddan så jag kom hem typ en timma tidigare än vad jag skulle gjort annars. I skolan är det massor med skolarbete just nu. I morgon är det nationellt prov i enegelska. Hoppas det går bra! Man sen ska vi ha hundra olika kursprov bara i maj. Hoppas verkligen att jag fixar de sista veckorna i skolan nu!

I går red jag lite dressyr på ridbanan. Fakiren var jätte fin och avslappnad i början men i slutet så blev han uttråkad och började vifta med huvudet och gjorde några bocksprång i galoppen. Haha, han som tuy aldrig bockat annars ^^, Eftersom passet i går blev ganska hårt så blir det en långuteritt i dag så han får göra något han tycker är kul!

dfsafasf
Bild från en tråkig skoldag, Anna instängd i en bur (: <33

Ponnylaget

dasd
jytgi
(bilderna är oredigerade, de är bara beskurna)

25 april

Senare ska jag fixa bilderna från ÖTR men eftersom min dator fortfarande är rosa så kan jag inte redigera dem förren den andra datorn är ledig...

I dag var och Fanny på uteritt. Vi var ute i nästan en och en halv timme! Fast vi skrittade nästan hela tiden och travade bara på två ställen så det var nog därför det tog så lång tid. Fakiren var jätte stirrig, pigg och tittig i dag. Haha, han är så söt. Han blev ganska trött på att vänta in Fanny och Herkules för att han hade så bråttom.
Jag tänkte att jag skulle göra en uppdatering varje månad av hur Fakiren och min träning ser ut så jag börjar nu ^^.
eaeae
Fanny och Fakiren med sin vackra vinter päls och lite smal.

Allmänt; Under april så har vi mest bara ridit och tränat i skogen. Jag har hjälpt Fanny en hel del och det har varit en hel del i skolan så jag har inte riktigt hunnit att koncentrera mig på Fakiren så mycket som jag önskat. Men det gör inget, det var nog bra att jag red lugnt i några månader så jag kan börja rida mer på banan i maj och träna mer på galopp fattningarna. Han har inte varit så snubblig som han var de få gångerna jag red i vintras och i våras så jag hoppas att han fortsätter med att se upp var han sätter fötterna! Men jag tycker att han har blivit väldigt smal nu i vår. Kan det vara det nya höet?

I maj så ska vi fortsätta att träna på galoppen eftersom han gjorde så fina fattningar den här månaden och mycket smidighet och mjukgörande övningar. Streching efter varje ridpass, hittade en bra artikel här http://ridtravare.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=2b5aae9c-799f-4f12-8820-bced4643d7cf&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup, och lite massage. Början på hans spanskaskritt ska jag utveckla till steg och inte bara sparkar i luften! Hoppas att han lägger på hullet lite igen snart också! I maj kommer jag dessutom ha fullt upp i skolan så jag får se hur mycket träning det blir!

Tävlings dag!

SDGSDG
Shit det var nog länge sen jag var så här trött som jag är just nu! Jag är verkligen helt slut efter den här dagen. Ska försöka att summera den kort. Bilder läger jag ut i morgon förmiddag på min hemsida och några här på bloggen om jag ORKAR...

I alla fall så var det dags för Div3 hoppning ponny på Latorp i dag. Några kändisar var med så såklart att vi åker och tittar. Jag sov hos Anna i går och vi skulle åka med Sara till tävlingen. Sara startade med sin ponny Ira Victoria under dagen. Eftersom vi skulle åka med Sara och första start skulle vara klockan 9 så vaknade jag och Anna runt  6.00. Inte fullt så pigga så lyckades vi tas oss upp! :)
Det var verkligen kul att titta på lag tävlingarna. "Våra" ryttare, eller de vi hejdade på bla. Sara, Becka, Karin Och Julia, var verkligen jätte duktiga och kom 4 av tolv lag! Stort grattis till dom! Mysig och spännande dag fick jag!


Sen när jag kom hem så skyndade jag mig till stallet för att hjälpa Fanny med Herkules. Vi valde att gå till ridbanan med Herkules för första gången själv (utan annan häst i släptåg). Vi hade väntat oss att han skulle bli jätte stressad och bocka av Fanny men nee? Han skötte sig hur fint som helst. Fanny ville även att skutta ett lutet hinder på cirka 30! Super duktiga! I morgon blir det en lång och skön skogstur, om det inte regnar såklart!

Stallstädning

Ja, nu undrar jag hur göra man för att ha ordning och reda i stallet? Läste nyss en tråd på bukefalos om "vårfint i stallet" och jag älskar att bli inspirerad! I morgon ska jag nämligen ta itu med sadelkammaren, vilket jag borde gjort för länge sen, och verkligen se till att det är snyggt och prydligt! Jag fixade två stora plast lådor i dag när jag och mamma var på IKEA där jag tänker ha täcken och Schabrak. Lådorna med grejor ska snyggas till och de ska luftas där inne! ett stall-apotek ska fixas och SLÄNGA gammal trasigt och onödigt skit! boxen ska också få torka/luftas! Sen så längtar jag tills när Hööks öppnar i Örebro nästa vecka! Då blir det att shoppa lite nya saker! Detta blir ett av vårens projekt!

Måndag och Tisdag

Video i från i går. Kände inte för att blogga i går så det blir i dag.

Måndag: Fanny och jag möttes vid stallet och jag visade henne att longera Herkules. Efter det så provade vi att sitta upp på honom. Herkules har varit mycket stressad och snurrat runt vid uppsittning förut, ägarens dotter ska han ha stegrat så att han gått omkull baklänges en gång, och tanken är ju att Fanny ska rida honom så vi började med första steget - att han ska stå lugnt och tryggt när man kliver upp på honom. Det var inga problem alls! Fanny fick först hänga från båda sidorna (vi kommer att träna upp sittning från båda sidorna i fortsättningen) och sedan sitta av och på från båda sidor. En gång så satt hon upp utan att jag höll i Herkules. Inga problem alls.

Vi lyckades få en liten slarvig video som jag lägger in här.



Tisdag: Dålig start. Missade bussen... Så jag mötte Anna vid stationen och vi åkte tåg till skolan. På Kemi lektionen gjorde vi en labb som vår lärare, Sture, aldrig trodde att vi skulle klara. Vi klarade den inte en gång utan också två gånger... Sedan en snabbis till skolsköterskan eftersom jag har haft ont i benhinnorna men tydligen ska jag bara fortsätta att träna som vanligt! Det ska försvinna med tiden tydligen! Vi hade muntligt prov på spanskan. Det gick skit... IG nästa!

När jag kom så hade jag fått ett brev från Komunen. Jag har fått ett sommarjobb! Super nöjd över att jag fick en plats! Jag ska jobba de tre första veckorna på sommarlovet så jag inte behöver jobba hela lovet. Jag vill ju ha lite sommar också! Jag ska vara på någon förskola i Kumla. Det här kan bli ganska intressant! xD



I morgon har jag bara två lektioner vilket betyder lååång sovmorgon! :)

Första utomhus passet

Stallet: I morse så red vi, jag, fakiren och Fanny med Herkules till den "nya" ridbanan som är lite större än den gamla. Tanken var att Fanny skulle få prova att trava lite med Herkules och känna hur han är på banan. De skötte sig jätte fint och jag hoppas, och tror, verkligen att de kommer att bli riktigt fina tillsammans om Fanny fortsätter så som hon gör. Det gick verkligen super bra med tanke på att det är andra gången hon rider honom!
Fakiren gick också jätte fint. Han var lugn, avslappnad och koncentrerad på mig och arbetet. Han var lite stel men det var faktiskt tre veckor sen som han senast gick dressyr så jag är verkligen jätte nöjd med honom. Jag testade att göra en galopp-fattning som han tog direkt! Inget fläng och kasta sig över halsen på honom utan kontrollerat och lugnt. Jag är verkligen nöjd med ridpasset! I morgon ska jag göra ett försök att longera honom. Får se hur det går. Fakiren tycker nämligen att det är det tråkigaste som finns...


Dagen: Vid lunch så åkte familjen, minus micke, till gammel mormor i Laxå. Vi åt god mat och fikade. Efter det så gick jag och Lukas till Ica för att köpa glass och jag provade den här nya temptation glassen med tranbär. Den var verkligen super god! Jag kan lungt säga att jag fått en ny favorit glass!

La Guitarra

+0 876

Dagen

Phu! Dagen har varit ganska lång i dag! Jag vaknade tidigt i morse och umgicks med lillebror Lukas, utomhus. Och senare på dan hjälpte jag pappa att byta vinterdäck. Jag måste säga att jag är riktigt stolt över att jag klarade att byta två däck på egen hand (;

Vid tretiden mötte jag Fanny och hennes mamma vid stallet. I dag var det första gången Fanny skulle rida på Herkules. Det gick förvånansvärt bra! Ägaren till Herkules hade förberett Fanny och mig på att Herkules skulle bråka, vara pigg och stegra. Men han gjorde ingenting. Han skötte sig exemplariskt! Vi gick en vända i skogen och en bit på vägen. Fakiren blev lite uttråkad av att skritta långsamt bredvid ponnyn som är några storlekar mindre men det fick han finna sig i. I morgon kom vi överens om att  träffas på förmiddagen i morgon. Då ska vi rida dressyr på Ann-Sofies ridbana. Det ska bli spännande!


Nu ska jag äta glass och kolla på ett avsnitt av "Legend of the seeker", Bye!

Glad musik

Jag, helt enkelt, älskar glad och skön musik. Här är en låt som jag lyssnade på jätte länge sen men snubblade över den i dag. Jag älskar låten och videon!



Djurplågeri i högsta grad.

Jag hörde det på SR P3 och jag är riktigt upprörd. Några killar har åtalas för djurplågeri. De har köpt två stycken kaniner. Den ena kaninen tejpar de fast fram- och bakbenen på, häller en brännbar vätska över kaninen och tänder sedan eld på den. Den andra kaninen har man hetsat en hund på. Man har kastat och lyft upp kaninen i öronen så att hunden ska hoppa efter den. Hunden i fråga ska också ha råkat ut för djurplågeri. Allt detta filmades. I förhör så säger killarna att de busat hunden på kaninen för att få hunden mer aggressiv.

Jag tycker det här är helt sjukt. Jag finner inte ord för händelsen och jag trodde först att det var ett skämt tills jag såg filmen. Det här är nog en av de grovaste formen av djurplågeri jag har hört om.
Jag är förvånad över att kaninerna inte dog av skräck. Ni får ursäkta mig men jag måste nästan gå och spy på toaletten.

Filmklippet finns att se här: http://playrapport.se/#/video/1962217

Poke the penguin...

Seriöst. Min lille bror på 5 år tjatar 24/7 om att vi ska spela det här spelet...?

Ombyggnad!

Bloggen håller på att byggas om! Jag hoppas att jag hinner klart innan helgen är slut!

Hästig lista

Fakire bus
Fakiren sommaren 2009

Första hästen du red?
Ett halvblod som hette Femton. Jag var omkring 5-6år. Ridturen slutade med att jag låg på ridbanan då han blev rädd för någonting.
Första hästen du hoppa med? Vet inte. Måste varit någon ridskole häst på Folkatorp.
Första älsklingshästen? Catzy och Tina
Första uteritten? Tina, på ett ridläger.
Första tävlingen? En avslutnings tävling på mitt första läger. Tror bommarna var på runt 30cm höjd.
Första ridlägret? Folkatorp
Första egna ponnyn? Aldrig haft.
Första egna stora hästen? Aldrig haft egen.
Första hästen du red barbacka på? Felix.
Första hingsten du red? En avelshingst på något stuteri. Kommer inte i håg vad den hette.
Första stoet du red? Catsy.
Första valacken du red? Ingen anning.
Värsta hästen du ridit? Oj! öhhh... Ingen anning xD
Värsta ridläraren/tränaren du haft? Kajsa Bajsa, ingen dålig tränare men hon var inte speciellt trevlig av vad jag kan minnas.
Värsta ritten? När Fakiren kände för att springa i från mig nångång under första året jag red honom. Jag ramlade av och blev riktigt rädd + en lätt hjärnsakning. 
Största hästen du suttit på? Vet inte.
Minsta hästen du ridit? Jag har ridit några shettisar i olika storlekar men jag kommer inte i håg vilken som var minst.
Äldsta hästen du ridit? Dolly?
Yngsta hästen du ridit? En treårighingst, Nixon tror jag att den hette.
Din favorit B ponny? Tay är min idol. Han kan allt.
Din favorit C ponny? Gillar många C-ponnysar.
Din favorit D ponny? Gillar många D-ponnysar.
Din favorithäst? Fakiren får den äran.
Din favoritsadel? Annas, gamla och nya sadel.
Ditt favoritträns? Mitt egna.
Ditt favorittäcke? Vet inte.
Din favoritgrimma? Lädergrimmor, bruna är så snygga på rätt häst!
Ditt favoritschabrak? Beror på sadel och häst.
Pullar eller engelsk? Engelskt.
Benskydd eller benlindor? Benlindor är snyggare men benskydd är smidigare.
Skor eller barfota? Skor.
Lång eller kort man? Lång man, på rätt häst.
Ljus eller mörk fux? Ljus
Ljus eller mörk brun? Fakiren brun.
Svart eller vit? Svart.
Bred eller smal bläs? Smal.
Stjärn eller bläs? Bläs.
Med eller utan strumpor? Strumpor är snyggt.
Syntet eller läder sadel? Läder.
Hopp eller dressyr sadel? Dressyr.
Hoppning eller dressyr? Dressyr, jag är lite hopprädd...

Fåglar

I tisdags så åkte jag, farmor, farfar och min lillebror Lukas till en sjö utanför Örebro för att titta på fåglar. Ja, först när jag hörde förslaget var jag inte direkt taggad. Men när vi väl kom dit så hade vi en ganska mysig förmiddag. Vi såg inte bara svanar, tranor eller änder utan också några snokar och en liten huggorm. Några super bra bilder fick jag inte. Fåglarna var långt ute på "sjön", som egentligen var ett översvämmat gärde, och min zoom nådde inte SÅ långt! Här är det några bilder som jag tror blev någorlunda bra, oredigerade (förutom den svartvita, bilderna är beskurna).

shsh
ghjghj
rtujlouyi
ghjghj
frteryt

Påskhoppningen, långfredagen

Tänkte ladda upp lite bilder från påskhoppningen från förra fredan! Jag ska ladda upp de på klubbens hemsida när den andra datorn blir ledig. Min egna dator jävlas fortfarande med mig.

Ira Sandra
Sara Andersson och Ira victoria                       Sandra Henrysson och Hetja

Elise
Elise Haglund och Nema Devil

Tayson asfsf
Emelie och Tayson                         Anna Faye och Crazze


gdfg
Linda Bielefedlt och Tilde

dfgdfg sdfsdf
Karin Johansson och Delia        Anna Faye och Crazze + Magnus


hfgh
Rebecka Mellqvist och Tilde


Som sagt fler och bättre bilder kommer nångång i helgen på klubbenshemsida! Det blev väldigt dåliga innomhus bilder. Jag har ingen koll på vad jag ska ha för inställningar på kameran för att få tydliga skarpa bilder.

Presentation

Ja, jag ska göra ett försök med att starta en blogg, eftersom varannan svensk verkar ha det i dagens läge. Jag har kass svenska och dålig fantasi så får se hur länge jag håller på. Nu ska jag i alla fall göra ett försök att presentera mig... :P Tidigare har jag försökt ha en hemsida, men nu försöker jag med blogg/dagbok i sället.


Jag heter Sandra Olausson en 17 årig glad och klantig tjej som har hästar och fotografi som största intresse. Jag går en naturvetenskapligt program på gymnasiet, första året, eftersom jag inte har någon aning om vad jag vill jobba med i framtiden. Jag bor med min mamma pappa och tre små brorsor och vår gamla vovve Smulan i en vanlig villa. När jag inte är i skolan eller gör läxor så rider och pysslar jag med min sköt/medryttar/foder häst Fakiren. Jag är också insatt i en liten hästklubb som heter Hardemo hästklubb.


Jag har nog alltid varit intresserad av foto och fotografi men har blivit mer och mer intresserad de senast åren och våren 2009 fick jag en Nikon D40 med kitobjektiv. Det kändes väldigt begränsat med detta objektivet och när jag slutade nian så fick jag ett sigma 70-300mm som jag trivs mycket bra med. Jag fotar mest saker som kommer i min väg och vad som händer i mitt liv.


Jag har alltid älskat hästar och djur. som liten var jag dock allergiskt mot pälsdjur men när jag var runt 9 år provade jag att rida på en liten ponny ridskola utanför stan. Det fungerade bra och jag fortsatte. Senare så har jag gått på diverse ridskolor och ridit många olika fyrbenta underbara individer med olika personligheter. Men för cirka 4år sedan så fick jag chansen att möta Fakir Pride. En glad och gammal varmblodig travare som blev en viktig del av mitt liv och min vardag.


Det finns mycket att skriva om oss men jag ska fatta mig kort. Vi har tränat lite hoppning och dressyr för tränare inom Hardemo hästklubb. Mest för skojs skull och vi har absolut inga ambitioner att tävla. Hoppning är något vi har fått lägga av med då Fakirens bakknän är slitna och förstörda från travet. Vi tränade bara lite dressyr på bana och skogsturer men i november blev jag mer och mer intresserad av NH - neutral horsemanship och trickträning. I dagens läge så står Fakiren i ett litet stall. Plats för två hästar. Där står han med sin kompis Hercules, en B-ponny. Fakiren och jag äventyrar i skogen och försöker lära känna varandra mer och mer. Njuter av livetoch har kul.

Intro
Fakiren - sommaren 2009

RSS 2.0